• 1398/06/27
  • - تعداد بازدید: 55
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
بیشتر بدانیم: نکات مهم در خرید بستنی چیست؟

بیشتر بدانیم: نکات مهم در خرید بستنی چیست؟

بیشتر بدانیم: نکات مهم در خرید بستنی چیست؟

بستنی یک فرآورده لبنی و یکی از خوشایندترین مواد غذایی است که در فصول گرم سال مصرف فراوانی دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، شیر و فرآورده های آن به دلیل ارزش تغذیه ای بالا و pH نزدیک به خنثی محیط مناسبی برای رشد و پرورش میکروارگانیسم ها فراهم می کنند، منشا آلودگی می تواند مواد خام تشکیل دهنده بستنی باشد مانند شیر نامناسب، نگهداری نامناسب شیر تا زمان فرآوری و یا اینکه آلودگی به صورت ثانویه در آن ایجاد شود، مانند رعایت نکردن بهداشت محیط، رعایت نکردن اصول بهداشتی در شست و شو و ضد عفونی ظروف، وسایل کار، مخزن دستگاه بستنی ساز، فریزر و مواردی از این دست که در صورت رعایت نشدن موارد بهداشتى مانند بهداشت فردى کارگران، ابزار و وسایل و بهداشت ساختمان، ممکن است آلودگی وارد بستنى شود.

هرچند در آخرین مرحله تولید، بستنی در دمای بسیار پایین ( 18 درجه سانتیگراد زیر صفر) منجمد می شود، اما باید توجه داشت که این میزان برودت بر روی برخی از میکروب های بیماری زای مهم اثر کشندگی ندارد؛ بنابراین این میکروب ها می توانند زنده بمانند و پس از مصرف بستنی در فرد مصرف کننده بیماری ایجاد کنند. یکی از این موارد بیماری، تب مالت است که البته مصرف بستنی های سنتی خطر بیشتری دارند.

بیماری تب مالت یا «بروسلوز» به عنوان یکی از مهم ‌ترین بیماری ‌های مشترک انسان و دام محسوب می شود که یکی از رایج ترین راه های انتقال آن به انسان مصرف محصولات لبنی غیرپاستوریزه است. بنابراین لازم است هنگام خرید بستنی به نکات زیر توجه کنیم:

- بستنی را تنها به صورت بسته بندی و پاستوریزه خریداری کنیم.

- هنگام خرید بستنی از درج شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت بر روی بسته بندی اطمینان یابیم.

- تاریخ تولید و انقضای بستنی را بررسی کنیم.

- از خرید بستنی هایی که بسته بندی نامناسب دارند یا احتمال آب شدن و فریز شدن مجدد دارند، خودداری کنیم.

«لیلا محبی»، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 9877
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید